TikTok keşfet engeli ve sebepleri

TikTok keşfet engeli ve sebepleri

TikTok keşfet engeli ve keşfet engelinin sebepleri hakkında bu konuda TikTok kullanıcılarına bilgi sunup onların bilgi almasını sağlayacağız.

Sosyal medya devi TikTok platformunda bazı kullanıcılar ne kadar çok çabalarsa çabalasın bazı videoları popülerliğe ulaşmıyor olabilir. Bu durum kullanıcının almış olduğu keşfet engelinden kaynaklanıyor olabilir. Yaşanan bu durumdan ötürü yapılması ve dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor.

TikTok keşfet engeli ve engelin nedenleri

TikTok’un içerisinde yer alan keşfet engeli, bir TikTok videosunun keşfete çıkmasını önleyen bir durum. Yani çekilen video profilde yer alır fakat keşfette gözükmez. Bu olay shadow ban olarak adlandırılıyor. Shadow ban, bir içeriğin gizli bir şekilde yasaklanması olayı. İçerik aslında sosyal medyada yer alıyor fakat önerilen içerikler arasına çıkmıyor. Bu durumu anlamak için içeriğin aldığı etkileşim oranına ve değerlere bakmak gerekiyor.

TikTok keşfet engeli pek çok sebepten dolayı yaşanmış olabiliyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi +18 içerik paylaşmak veya yasadışı bir faaliyet içeren video yayınlamak. Bu nedenlerin yanı sıra kumar, zorbalık, şiddet içerikli paylaşım, robot davranış, uygunsuz bir yazı, spam yapmak, siyasi paylaşım veya başlık ve etiket ile alakasız bir içerik bu durumun yaşanmasına ve keşfette öne çıkmaya engel olabiliyor.

TikTok keşfet engelinden kurtulmak için kullanıcılar yukarıdaki durumlara dikkat etmesi ve kendine özgü içerikler paylaşması, başka kanallardan çalmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra düzenli olarak video paylaşmak, kurallara uymak, kaliteli videolar çekmek ve videoların ilgi çekici olmasını sağlamak gerekir. Bir video ne kadar çok etkileşim alır ise o video keşfete çıkmasının yanı sıra daha çok kullanıcı tarafından görülür.

TikTok’ta keşfet engeline takılmamak için kullanıcıların +18 içerik paylaşmaması, yasadışı bir işlem yapmaması ve siber zorbalık gibi durumlara karşı dikkatli olması gerekiyor. Bir TikTok kullanıcısı yaptığı bir paylaşımda TikTok’un politikalarına uyması ve bu kurallara göre en doğru video paylaşımlarını yapması gerekiyor. TikTok kullanıcılara en iyi ortamı sunmayı amaçlıyor. Bundan dolayı platformu dikkatli bir şekilde kullanmak gerek.