Instagram’da reklam paylaşmanın şartları

Instagram’da reklam paylaşmanın şartları

Instagram’da reklam paylaşmanın şartları büyüyen kullanıcılar tarafından merak edilen detaylardan birisi olarak yer almakta.

Instagram, her geçen gün daha da gelişiyor. Bazı kullanıcılar Instagram sayfasında reklam paylaşmanın veya sponsor almanın şartlarının bulunup bulunmadığını merak ediyor. Instagram sayfasını büyüten kullanıcılar nasıl reklam alacağını henüz bilmiyor olabilir.

Büyük bir Instagram sayfası olan kullanıcılar gönderi, hikaye veya diğer yöntemler ile reklam paylaşarak diğer sayfaların veya diğer firmaların reklamlarını yapabiliyor. Bunun için ya kendisi bir ücret belirliyor ya da sponsor firmalar o sayfaya teklif veriyor.

Bu konuda reklam almanın şartlarından bahsedeceğiz. Daha doğrusu reklam paylaşmak için Instagram tarafından belirtilen bir şart yok fakat bazı kullanıcılara reklam teklifleri ve müşteriler gelmesi için bilinmesi gereken detaylar var.

Takipçilerin önemi

Bir Instagram sayfasının en önemli kriterlerinden birisi takipçi kitlesi olarak yer alıyor. Sponsor olmak isteyen firmalar veya reklam vermek isteyen diğer müşteriler öncelikle bir sayfanın ne kadar aktif takipçisi olup olmadığını inceler. Yani Instagram sayfasındaki takipçi sayısı yüksek olan her sayfaya reklam verilmiyor. Çünkü bu sayfaların bazıları bot basabiliyor. Bundan dolayı takipçi sayısı yüksek olup aktifliğin ne durumda olduğu reklamcılar tarafından incelenir.

Etkileşimlerin önemi

Instagram takipçi sayısının öneminin yanı sıra etkileşimin daha büyük bir önemi bulunuyor. Bir sayfanın takipçi sayısı yüksek olur da etkileşim oranı düşük olursa o sayfaya daha az reklam gelebilir. Etkileşim, bir paylaşımın aldığı beğeni, yorum ve izlenme gibi veriler olarak açıklanabilir. Bir Instagram sayfasındaki takipçiler ve o sayfadaki gönderiler ne kadar popüler olursa yani etkileşimi ne kadar çok yüksek olursa o sayfanın tutma oranı da o kadar artar. Bundan dolayı etkileşim takipçi sayısından daha büyük bir öneme sahip.

Etkileşimi arttırmak

Instagram’da reklam paylaşmanın şartları arasında takipçi ve etkileşim konusundan bahsettik. Eğer bir kullanıcı Instagram sayfasını büyütmek istiyor ise bunun için Instagram takipçi, beğeni ve otomatik beğeni gibi paketlerden yararlanabilir. Bu paketler hem takipci hem de etkileşim arttırıyor.