Instagram canlı yayından gelir elde etme

Instagram canlı yayından gelir elde etme

Instagram canlı yayından gelir elde etme araştırması yapan pek çok kullanıcı bulunabiliyor. Instagram’dan gelir elde etmek için bazı yollardan bahsedeceğiz.

Dünyanın en büyük platformlarından birisi olan Instagram, 2 milyarın üzerinde aktif kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz aylarda canlı yayın ve IGTV için para kazanma sistemi geliştirdiğini duyuran ekip, şu ana kadar on binlerce yeni kullanıcıyı teste ekledi. Henüz resmî olarak hizmete başlamayan bu yenilikleri ve diğer gelir elde etme yöntemlerini paylaşmak istiyoruz.

Instagram canlı yayından gelir elde etme yolları

Instagram’da canlı yayın ile birlikte gelir elde etmek isteyen kullanıcılar yakında rozet sistemi ile birlikte para kazanabiliyor olacak. Instagram’ın rozet sistemi, kullanıcılara ayrıcalıklar sağlarken yayıncılara da para kaynağı olacak. Instagram’ın rozet sistemi ile birlikte izleyiciler canlı yayında rozet aldığında ve bir yorum yaptığında artık yorumu ön plana çıkacak. Bu sayede izleyici kendini daha çok gösterebiliyor hale gelecek.

Instagram canlı yayından gelir elde etme yollarından bir diğeri de bağış almak. Kullanıcılar Instagram uygulamasını kullanarak canlı yayın açtığında yaptığı projeleri göstererek bu projeleri destekleme amaçlı bağış toplayabilir veya kendi Instagram sayfası için küçük bağışlar alabilir. Kullanıcılardan bağış almak özellikle projeleri olan kullanıcılar için bağış toplama şansını arttırıyor.

Instagram’dan gelir elde etme yollarından bir diğeri de ürün veya bir hizmet satışı gerçekleştirmek. Canlı yayında gerçekleştirilen bir ürün için bilgi vermek ve bağlantı paylaşmak, o ürün üzerinden gelir elde etmeyi sağlıyor.

IGTV ile para kazanma

Instagram canlı yayının yanı sıra IGTV ile para kazanmanın da bir yöntemi bulunuyor. IGTV, Instagram’da 60 saniyeden daha uzun videoların paylaşılmasına imkan tanınan bir alan. Bu alanda video paylaşmak isteyen kullanıcıların yapması gereken tek işlem 1 dakikadan daha uzun bir video yayınlamak.

IGTV ile birlikte gelir elde etmek mümkün hale geliyor. Yakında yayınlanacak olan bir sistem ile birlikte kullanıcılar reklamlardan para kazanacak. YouTube’daki gibi bir sistemi buraya getirmeye çalışan Instagram ekibi, kullanıcıların para kazanmasını ve IGTV’nin daha aktif bir yer olmasını hedefliyor.